The Dropzone

img

The Dropzone

Met nog maar 21 dagen tot aan het evenement en met toch al een kleine achterstand in de planning van het evenement hebben we besloten om de druk op onszelf nog wat groter te maken. Afgelopen week hebben we namelijk een nieuwe discipline in het leven geroepen en dat vooral om het voor de deelnemers nog spectaculairder te maken.

The Dropzone zoals we deze run noemen, is een combinatie tussen parachute springen en banaanvaren. Hoe dan zal je denken...? Het mooiste zou natuurlijk zijn als men op een banaan uit een vliegtuig zou springen en dan zou nauwkeurig mogelijk op een gemarkeerde plaats moet landen. Het eerste deel van voorgenoemde is natuurlijk flauwekul, maar het tweede deel is exact wat men moet doen. De boot vaart met alle deelnemers op de banaan een kort parcours waarna men op een tactisch moment massaal van de banaan af moet vallen. Die tactische plaats kun je vergelijken met de landingszone van het parachutespringen voor gevorderden. Hoe dichter men binnen het juiste vak valt hoe meer punten je krijgt. Iets daar buiten krijg je ook punten maar minder en daarbuiten is nog een gebied waar punten kunnen worden verdient. Is je coördinatie en timing echt slecht, helaas dan gaat je beurt voorbij. Overigens mag je het net als de andere runs 2x per team proberen.

In het tijdschema is echter geen ruimte voor een 5e discipline, we gaan een bestaande discipline uitbreiden met The Dropzone. We zijn op dit moment nog aan het onderzoeken en aan het testen welke vorm dit aan gaat nemen.

In de afbeelding is te zien hoe de zones zijn verdeeld inclusief puntentelling. We hebben gekozen voor een puntentelling waarbij de kans op teams met een gelijke score tot een minimum is beperkt. Per deelnemer behaal je een score, het totaal van alle deelnemers is de teamscore. De maximale score per deelnemer is 18 punten, net daarbuiten behaal je 8 punten en als je nog net binnen de punten valt krijg je 3 punten.

 

Leave a Reply

CAPTCHA
Deze vraag dient om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam-inzendingen te voorkomen.

Bedankt